Pengambilan baharu MIC jalani Program Orientasi

BANDAR SERI BEGAWAN, Rabu, 4 April. – Kolej Antarabangsa Micronet (Micronet International College – MIC) menerima pelajar baharu Pengambilan April 2018 dalam Program Orientasi dua hari yang berlangsung dari 3 hingga 4 April 2018 di Kampus Micronet Jerudong dan Hutan Simpan Berakas.

Pada hari pertama, Program Orientasi bermula dengan sesi taklimat yang dijalankan oleh anggota staf pentadbiran Micronet, khususnya untuk kedua ibu bapa dan penjaga pelajar baharu, untuk memaklumkan mereka berkenaan dengan pelbagai topik seperti peraturan dan peraturan kolej, kursus (Pearson BTEC UK, Pihak Berkuasa Kelayakan Scotland, NCC Education UK, Program Asasi dalam Pengkomputeran) termasuk penilaian akademik dan jadual waktu para pelajar.

Taklimat untuk ibu bapa berakhir dengan sesi soal jawab. Selain itu, pelajar-pelajar baharu juga diberi taklimat berkenaan dengan perjalanan mereka di Micronet bersama-sama dengan agenda Program Orientasi keseluruhan.

Salah satu acara utama Program Orientasi adalah untuk menggabungkan kedua-dua pelajar semasa dan baharu ke pantai di Hutan Simpan Berakas. Bagi memupuk hubungan saling percaya dalam kalangan pelajar, banyak permainan menyeronokkan dan menarik bertemakan pantai telah dijalankan oleh Majlis Pelajar Micronet dan sukarelawan pelajar.

Untuk menandakan penutupan program dua hari itu, telah diadakan makan tengah hari berupa bufet BBQ. Pada masa yang sama, juga diadakan cabutan bertuah.

Majlis penyampaian hadiah berupa hamper dan trofi disempurnakan oleh Pengetua MIC, Sharon Chin kepada pemenang untuk permainan. Semua peserta lain juga menerima token penyertaan.

Pengetua MIC juga menyampaikan Anugerah Penghargaan kepada pelajar yang mempunyai prestasi akademik cemerlang dalam semester sebelumnya.

Orang ramai dialu-alukan untuk melawat MIC untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang kursus di kolej; Lembaga Kelayakan Scotland (SQA), Pearson BTEC UK, NCC Education UK, Program Asas dalam Pengkomputeran (UTB-SP).

Sebarang pertanyaan berhubung dengan mana-mana kursus yang ditawarkan di Micronet, orang ramai boleh menghubungi 2451133 (Kampus Gadong) atau +673 2611133 (Kampus Jerudong) ataupun melayari Facebook Micronet Brunei dan Instagram MicronetBruneiIG.

Source: http://www.pelitabrunei.gov.bn/Lists/Berita%202018/NewDisplayForm.aspx?ID=13804